Detta är Ekonomikoll

Ekonomi kan kännas som en djungel, särskilt när du står i startgroparna av ditt vuxna liv. Därför har vi skapat en plats där ekonomiska begrepp kan bli tydligare och där du kan få vägledning i några av de grundläggande principerna och koncepten som påverkar vår ekonomiska framtid. 

Ekonomikoll.se är en sajt som ska ge dig koll och verktyg i ekonomi. Ekonomikoll är inriktad mot högstadieelever (de som läser hem- och konsumentkunskap), för gymnasieelever och alla nyfikna. Sidan har skapats och drivs av Mattecentrum, en ideell förening med löftet om att stärka det matematiska självförtroendet hos barn och unga.  Projektet har möjliggjorts i samarbete med Mattecentrums huvudpartner Nordea. 

Samarbetet har vuxit fram ur förståelse om att goda kunskaper i matematik skapar förutsättning för vidare kompetenser i ekonomi. Matematik och kunskaper i ekonomi behövs för att kunna navigera i samhället, både på en personlig och en professionell nivå. Dessa färdigheter i kombination kan öppna många dörrar och möjligheter.  

En del av samarbetet mellan Mattecentrum och Nordea grundar sig i volontärengagemang från Nordeas medarbetare i Mattecentrums verksamhet. Informationen på sajten har granskats av volontärer från Nordea.  

Så, är du redo att få koll på ekonomin?